Balanstraining voor ex-IC-patiënten

Op initiatief van Gezondheidszorgcoach en in samenwerking met Idelette Nutma (ervaringsdeskundige) is een op maat gemaakte Balanstraining ontwikkeld voor ex-IC-patiënten, die minimaal 9 maanden geleden de Intensive Care hebben verlaten. De training sluit aan bij de ervaring van velen dat de gevolgen van een kritieke ziekte en Intensive Care opname nog lang voelbaar zijn. Sinds 2012 is aan dit symptomencomplex de naam Post- Intensive Care Syndroom (PICS) gegeven. Met behulp van de volgende onderdelen ga je ontdekken hoe je vanuit je eigen kracht met de gevolgen kunt en wilt omgaan:

  • Oefeningen in bewustwording
  • Lotgenoten contact
  • Theoretische- en praktische informatie.

Het ervaren van meer balans in leven en lijf is uiteindelijk het doel.

De Balanstraining omvat vijf bijeenkomsten in een periode van tien weken. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer 2,5 uur. Naast de bijeenkomsten ontvang je een werkboek en geluidsbestanden waarmee je thuis aan de slag kunt om de verschillende aandacht oefeningen eigen te maken.
Voorafgaand aan de Balanstraining vindt een intake plaats. Dan kan in een persoonlijk gesprek besproken worden wat de Balanstraining voor je kan betekenen en of het op het moment geschikt voor je is. Bij deelname aan de Balanstraining is de intake vrij van kosten, anders wordt het uurtarief van Gezondheidszorgcoach gehanteerd.

Voor meer informatie over locatie en tijden klik op het item Balanstraining onder praktische informatie of op Folder Balanstraining voor ex-IC-patiënten. Ook kun je de website van de Balanstraining bezoeken www.balanstraining.info. Daarnaast kun je voor aanvullende informatie vrijblijvend telefonisch contact opnemen.

De Balanstraining voor ex-IC-patiënten wordt aangeboden voor €390,-

Gaat je voorkeur uit naar een individueel begeleidingstraject is dat ook mogelijk. Gezondheidszorgcoach kijkt dan samen met jou welke nazorg voor jouw mogelijk en wenselijk is.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de kosten. Raadpleeg je zorgpolis hierover voor meer informatie.