Stressreductie training (MBSR)

De individuele MBSR stressreductie training of mindfulnesstraining is een effectieve manier om meer balans te creëren in het dagelijks leven. MBSR staat voor: mindfulness based stress reduction. Mindfulness betekent letterlijk achtzaamheid en kent zijn oorsprong in het Boeddhisme. Kernbegrippen bij mindfulness zijn bewuste aandacht en aanvaarding.

In een persoonlijk gesprek kun je vrijblijvend kennismaken met de beginselen en de methodiek van de training. Zo kun je ontdekken wat de training voor je kan betekenen en of deze op dit moment geschikt is.

De training omvat acht sessies in een periode van acht weken. Iedere sessie duurt ongeveer 1 a 1,5 uur. Tijdens deze sessies leer je aan de hand van de theorie, de meditatieoefeningen en de verdiepende gesprekken hoe je in je dagelijkse leven Mindfulness kunt toepassen. Naast de wekelijkse sessies ontvang je een werkboek en geluidsbestanden waarmee je thuis aan de slag kunt om de verschillende aandacht oefeningen eigen te maken.

Zorgverzekeraars vergoeden in bepaalde situaties, zoals in geval van burn-out een gedeelte van de kosten. Raadpleeg je zorgpolis hierover voor meer informatie.

Geef een antwoord