Stressreductie training (MBSR)

De MBSR stressreductie training is voor veel mensen nog onbekend, maar het is een effectieve manier om meer balans te creëren in het dagelijks leven. MBSR staat voor: mindfulness based stress reduction. Mindfulness betekent letterlijk achtzaamheid en kent zijn oorsprong in het Boeddhisme. Kernbegrippen bij mindfulness zijn bewuste aandacht en aanvaarding.

In een persoonlijk gesprek kun je vrijblijvend kennismaken met de beginselen en de methodiek van de training. Zo kun je ontdekken wat de training voor je kan betekenen en of deze op dit moment geschikt is.

De training omvat acht bijeenkomsten in een periode van acht weken. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens deze bijeenkomsten leer je aan de hand van de theorie, de meditatieoefeningen en de verdiepende gesprekken hoe je in je dagelijkse leven Mindfulness kunt toepassen. Ook biedt de training een ‘stiltedag’ van 5 uur. Naast de wekelijkse groepsbijeenkomsten ontvang je een werkboek en geluidsbestanden waarmee je thuis aan de slag kunt om de verschillende aandacht oefeningen eigen te maken.

De MBSR training wordt aangeboden voor €400,-

Wanneer een groepsgerichte MBSR training niet aansluit op je persoonlijke voorkeur is een individuele MBSR training ook mogelijk. Voor meer informatie hierover kun je vrijblijvend telefonisch contact opnemen.

De individuele MBSR training wordt aangeboden voor €780,-. Dit is exclusief trainingsruimte.

Zorgverzekeraars vergoeden in bepaalde situaties, zoals in geval van burn-out een gedeelte van de kosten. Raadpleeg uw zorgpolis hierover voor meer informatie.

4 thoughts on “Stressreductie training (MBSR)

 1. Monique

  Post author

  ‘Ik heb bij Hanneke de 8 weekse mindfulness stressreductie training (MBSR) gevolgd. Deze training heeft mij veel opgeleverd. Ik ben milder geworden en rustiger. Ik vind Hanneke een prettige trainer. Ze is professioneel, heeft een prettige stem, laat je bewust worden dat je een keuze hebt en ze is vrij van oordelen'.

  Monique

 2. Koos

  Post author

  Ik heb deze week de achtweekse training Stressreductie door aandachttraining afgesloten.
  Een intensieve training, die voor mij veel heeft betekend en nog zal gaan betekenen.
  Mijn doelstelling was mijn stress te verminderen, onder andere in mijn situatie als mantelzorger.
  Ik wilde bereiken dat actief zijn/ rust nemen meer in balans kwam. De aangeboden oefeningen en theorie waren en zijn voor mij heel ondersteunend.
  Thuis kan ik nu doorgaan met oefenen in aandacht. Ik heb vertrouwen dat de training blijvend resultaat zal hebben.

  Koos

 3. Gerrie

  Post author

  Wat heeft mindfulness voor mij betekend??
  Heel veel! Zat er al een poos naar te kijken maar aangezien de kosten best hoog zijn en we nu als mantelzorger de kans kregen om een cursus te volgen, mede doordat de gemeente een groot deel van de kosten op zich nam.

  Ik ben er ingestapt , maar dat viel toch best tegen. De eerste drie keer had ik echt zo iets wat doe ik hier?? Kan ik hier mezelf zijn? Kan ik een deel van mijn verhaal kwijt, mijn gevoelens?
  Het was voor mij heel wat om door te gaan, meestal haak ik af, maar ik begon mij veilig in de groep te voelen. Met Hanneke als coach begon ik mij toch veilig te voelen, ook bij de andere cursisten.

  Het mediteren en de oefeningen zorgden er voor dat er veel spanningen weggingen, eigenlijk hoe ik er beter mee leerde om te gaan. Thuis bij Patrick en in mijn omgeving.
  Het heeft mij een bewuster en rustiger mens gemaakt. Ben niet zo snel meer in de stress, kan rustiger luisteren en antwoord geven en het belangrijkste is ook bij mijzelf blijven.
  De cd,s met oefeningen waren een goede handleiding naast jou Hanneke, rustige manier en grote betrokkenheid naar de cursisten, was ook het werkboek waardevol.

 4. Anita

  Post author

  Door een Burn-out ben ik de individuele MBSR training bij Hanneke gaan volgen.
  Deze 8 weekse training heeft voor mij veel rust en inzicht gegeven.
  In begin was het verwarrend maar al gauw ben ik in gaan inzien wat het doel is van Mindfulness.
  Bewust leren leven in het nu! Hanneke Oonk is een uitstekende coach in dit proces.
  Zij begeleid je door het proces op zo'n mooie manier dat je gaat ervaren wat het doel is.
  Mij heeft het enorm geholpen en kan het iedereen aanraden! In deze hectische wereld is het een geweldige aanvulling op je "leven in balans" en daar hoef je geen burn-out voor te hebben gehad.

Geef een antwoord