Counselling

De counselling start met een introductiegesprek, waarbij de persoonlijke situatie goed wordt doorgenomen. Je specifieke problemen worden benoemd en je wensen worden aangegeven. Naast het vertellen van je persoonlijke situatie is het belangrijk om te bepalen of er over en weer een klik is om verder te gaan. Na wederzijds instemming gaan we het traject starten. Vervolgens gaan we samen een aantal doelen omschrijven en wordt de aanpak toegelicht. Het counsellingstraject omvat doorgaans zes tot 8 gesprekken van ongeveer anderhalf uur.

Je krijgt de persoonlijke begeleiding die past bij jouw situatie en ontwikkeling. Het gaat erom dat je helderheid krijgt in je persoonlijke vraagstukken en je inzichten en handvatten krijgt om zelf de juiste stappen te zetten op het juiste moment. Gezondheidszorgcoach bied je daarbij oefeningen en werkmethodes aan.

Tijdens evaluatiemomenten wordt er vastgesteld of je voldoende ondersteuning en begeleiding ervaart en welke vooruitgang je opmerkt en wat je nog mist. Op basis van je ervaringen en wensen wordt de aanpak daarna verder met je afgestemd zodat je de balans in je leven en lijf hervindt.

Gezondheidszorgcoach staat voor professionaliteit maar ook voor compassie en een persoonlijke benadering waarin het volgende geboden wordt:

 • Open en eerlijke houding
 • Analytisch vermogen
 • Een veilige, professionele, niet oordelende en vertrouwelijke basishouding waardoor je jezelf kunt zijn en aan de slag kunt met je persoonlijke ontwikkeling.
 • Mindfulness
 • Ervaring in rouw en verlies verwerking
 • Positief en oplossingsgericht
 • Kennis op het gebied van PICS (Post- Intensive Care Syndroom) en PICS-F (Post- Intensive Care Syndroom bij Familie

Tariefinformatie: Het intakegesprek kost €75,00 en omvat de eerste kennismaking, het vaststellen van de wensen, eventuele doelen en behandelplan. Voor de vervolgconsulten wordt het uurtarief van € 60,00 gehanteerd.

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een vergoeding moet je aanvullend verzekerd zijn.

4 thoughts on “Counselling

 1. Anoniem

  Post author

  “Van te voren had ik niet verwacht dat de coaching van Hanneke mij zo goed zou kunnen ondersteunen. Door Hanneke heb ik het gevoel dat ik nu weer zelfstandig het leven aan kan. Ik heb veel van haar geleerd over mijzelf, over mijn gedachtepatronen en hoe ik daar op kan handelen.”

  Anoniem

 2. Inez

  Post author

  Hanneke is een warme, empathische counselor met een scherp zicht op wat je bezighoudt. Ze heeft een rustige opbouw in haar sessies; meditatie, gesprek en activerende oefeningen. Na iedere bijeenkomst ging ik vol energie naar huis met voldoende stof om over na te denken en mee te oefenen. Inez

 3. Nicole

  Post author

  Counselling, EMDR en Mindfulness was voor mij de juiste combinatie. De begeleiding van Hanneke heeft mij rust, inzicht en handvatten gegeven om weer verder te kunnen. Hanneke gaf mij het gevoel dat ik er mag zijn en dat alle gevoelens die ik had niet raar zijn.
  Ik vond het ook fijn dat ik met iemand sprak die precies weet hoe het er op de IC (intensive care) aan toe gaat en wat dat voor impact heeft. Daarnaast is zij een rustig persoon waar je makkelijk contact mee maakt.

 4. Joppe

  Post author

  Na een sepsis, IC opname en 4 weken in het ziekenhuis in buitenland, heb ik contact gezocht met Hanneke voor counseling en mij te helpen met post-IC effecten.

  We hebben dit geheel online gedaan via Skype. Met alleen een eenmalige persoonlijke kennismaking.

  Hanneke is voor mij een belangrijk steunpilaar geweest, met gesprekken waar ik naar uit keek. Het gaf mij rust om te weten dat er altijd een moment was om zaken te bespreken waar ik mee struggelde. Ondanks dat we alleen online hebben gesproken was Hanneke op het juiste moment sensitief hoe het emotioneel met mij ging. Ik vond het knap dat ondanks dat wij alleen online gesprekken hebben gevoerd, zij het er altijd precies uithaalde.

  Ze heeft mij geholpen door de juiste vragen te stellen, de juiste achtergrond te geven om effecten te begrijpen en de juiste handvatten en tools te geven om zowel fysiek als cognitief te herstellen. Zoals om om te kunnen gaan met flash-back, angsten en andere emoties die anders waren en werden ervaren na de IC-ervaring.

Geef een antwoord