Boeken

In dit boek wordt ingegaan op de verwerking van verlies en verdriet. Dit heeft betrekking op het verlies van een persoon, een baan maar ook gezondheid of andere bij het leven horende pijnlijke situaties. De verschillende stadia die men doorgaat bij de verwerking worden aan de hand van ervaringsverhalen beschreven. Een prachtig boek om inzicht te krijgen, te begrijpen en toe te passen.

 

helpen bij verlies en verdriet

In dit boek wordt ingegaan op de mogelijkheden om de communicatie tussen artsen en andere werkenden binnen de zorg met patiënten te verbeteren. Er is gebleken dat ontevredenheid bij patiënten veelal te maken hebben met een gebrekkige communicatie met arts of andere hulpverleners. Er wordt met behulp van praktische tips, theoretische modellen en adviezen ingegaan op verbetering van de communicatie met als doel om zo een meer humane zorg te kunnen creëren.

 

Aan weerszijden van de stethoscoop

 

Dit boek beschrijft de aandachtsgerichte cognitieve therapie (MBCT). Aan de hand van achtergrondinformatie over het ontstaan van de training, de theorie met betrekking tot depressie en de op wetenschappelijke aangetoonde effecten van de MBCT wordt de training beschreven. Daarnaast wordt met behulp van ervaringsverhalen en de uitgeschreven meditatieoefeningen, de theorie inzichtelijk gemaakt.

 

9789057122491_S

Dit boek geeft achtergrondinformatie over het ontstaan van de  aandachtsgerichte stressreductie training (MBSR). Daarnaast biedt het veel theoretische kennis met betrekking tot bijvoorbeeld stress en angst. Met behulp van ervaringsverhalen worden de effecten van de meditatieoefeningen weergegeven. Ook worden verschillende meditaties uitgeschreven en benoemd. Een prachtig boek ter ondersteuning van de MBSR training.

 

Handboek M O